مورد توجه ترین پروژه های زاها حدید:
– مرکز مگی در بیمارستان ویکتوریا (۲۰۰۶)، کرکالدی، اسکاتلند
– ایستگاه قطار سریعالسیر ناپل (۲۰۰۶)، ناپل، ایتالیا
– ساختمان مرکزی بامو (۲۰۰۵)، لیپزیگ، آلمان
– ترن هوایی (۲۰۰۷) اینسبروک، اتریش
– مرکز علمی فائنو (۲۰۰۵)، وولفسبرگ، آلمان
– سکوی پرش اسکی برگیسل (۲۰۰۲)، اینسبروک، اتریش
– ایستگاه آتش نشانی ویترا (۱۹۹۴)، ویل ام راین، آلمان
نکته قابل توجه در مورد زاها حدید ارائه طرح فوق العاده او در فاز دوم برج میلاد است. همانطور که می دانید فاز یک این پروژه اجرای بلندترین برج مخابراتی دنیا در 12طبقه، شامل سکوی دید باز، رستوران گردان، رستوران ویژه، کافی شاپ، گالری های هنری، طبقات ویژه مخابرات و تلویزیون را شامل می شد. برای اجرای فاز دوم برج میلاد، خرداد ماه سال 1391 فراخوان بین المللی مسابقه طراحی و معماری برگزار شد که در نتیجه در میان 31اثر ارائه شده، 3 اثر انتخاب شد که در نهایت طرح زاها حدید به عنوان طرح برتر برگزیده شد. فاز دوم برج میلاد شامل مجموعه اداری، اقامتی، تفریحی و هتل می باشد. این پروژه دارای مشخصات زیر می باشد:
– متراژ این پروژه 300،000 هزار مترمربع
– مرکز تجارت جهانی با 120هزار مترمربع زیربنا
– هتل 5ستاره و ملحقات 95 هزار مترمربع (این هتل برای ارائه تسهیلات اقامتی و پذیرایی گردشگران داخلی، خارجی و شرکت کنندگان در همایش ها پیش بینی شده است).
– مجموعه تجاری 63 هزار مترمربع ( امکانات این مجموعه تجاری شامل بخش معاملات بازرگانی داخلی و خارجی، نمایشگاه های کالا و خدمات، ارتباطات علمی و فنی، ارتباطات مخابراتی و تصویری و بخش خدمات است).
– پارکینگ 170هزار مترمربع شامل 5000 واحد
سایت پروژه فاز دوم برج میلاد، در مجاورت برج مخابراتی میلاد و در فضایی با زیربنای 300،000 هزار مترمربع قرار گرفته است. در طراحی این فاز از پروژه، بلندتر نبودن ارتفاع سازه های طراحی شده در جهت حفظ اهمیت و ارتفاع برج میلاد حائز اهمیت بوده است. در مقایسه با دیگر طرح های ارائه شده، این پروژه دارای ساختاری باهویت و فرمی خاص است. فرم این ساختمان از ساختار هرم الگوبرداری شده است.
تعامل با محیط نیز از مبانی به کار رفته در پروسه طراحی بوده است. در جهت بهره گیری مناسب از روشنایی روز در فضاهای داخلی، مابین ساختمان ها فضاهای توخالی با زاویه بندی ویژه طراحی شد. در طراحی این ساختمان ها از اصول طراحی پارامتریک نیز بهره گیری شده است.
منبع: وبسایت شخصی زاها حدید
جمع آوری و تدوین: وبسایت خانه سه بعدی
3 Comments
حسام
فوق العاده است.
ریحانه
فوق والعاده و بینظیر است دست مریزاد
Sare
خیلیم خوب