Vray Lens Effects یکی از ویژگیهایی است که در Vray 2.0 اضافه شده است و ابزار بسیار خلاقانه و هیجانانگیزی است. اول از همه باید گفت که Vray ابزاری است که میتواند در چند ثانیه نتایج بسیار جالبی را در اختیار شما قرار دهد و میتوانید با تغییر و بازیکردن با پارامترها در آن، به افکت دلخواه خود برسید.
Vray Lens Effects افکتهایی زیبا و درخشان را تولید میکند که شرایط دوربینهای واقعی را در هنگام تصویربرداری از آبجکتهای نورانی تداعی میکند. در عکاسی در دنیای واقعی، آبجکتهای درخشان میتوانند باعث پراکندگی نور ورودی به دوربین درون لنز شده و موجب انعکاس داخلی شوند. از موارد دیگری که این آبجکتها میتوانند باعث آن شوند، تغییر امولسیون فیلم و از بین رفتن آن در دوربینهای غیردیجیتالی است. در Vray 2.0، ویژگی جدید Lens Effects برای شبیهسازی این شرایط ارائه شده است.
فعالسازی VrayLensEffects
فعالسازی از طریق منوی “Environment & Effects” صورت میگیرد که کلید میانبر آن، عدد ۸ در کیبورد است. در لیست بازشونده “Effects”، گزینه “Vray Lens Effects” را اضافه کنید.
در این مرحله هر دو گزینه “gloom” و “flare” غیرفعال هستند. اکنون باید رندر خود انجام دهیم. بر روی دکمه “update Effect” کلیک کنید تا رندرینگ شروع شود.
توجه: اگر تیک Interactive را فعال کنید یک بار بصورت خودکار رندر گرفته شده و با تغییر پارامترهای effects نیاز به رندر مجدد نیست و بصورت خودکار رندر آپدیت خواهد شد.
استفاده از افکتهای VrayLensEffects
وقتی رندر شما آماده شد، تنها چند ثانیه طول میکشد تا افکتها اعمال شوند و نتیجه را ببینید؛ چیزی که در گرافیک کامپیوتری کمتر دیده میشود. بنابراین استفاده از این ابزار، بسیار سرگرم کننده خواهد بود. حالا ویژگی “Glare” را فعال کنید و بر روی “Update Effect” کلیک کنید. از این دکمه برای مشاهده نتیجه در اثر تغییر پارامترها استفاده میشود.
همانطور که میبینید، فقط چند ثانیه بعد، میتوان افکت را در تصویر رندر شده دید.
گزینه “Update scene” تنها زمانی استفاده میشود که تغییری در صحنه ایجاد کرده باشید. برای تمام تغییراتی که در تنظیمات پنجره VrayLensEffects انجام میدهید، بر روی دکمه “Update Effect” کلیک کنید.
پارامتر “Mode” مشخص می کند که «درخشندگی» به تصویر RGB اعمال شود یا در یک المان رندر مجزا ذخیره شود؛ و یا اینکه به هر دو صورت انجام شود. وقتی این گزینه را انتخاب میکنید، Vray افکت لنز را در یک المان رندر جداگانه قرار داده و در همین حال، آن را مستقیماً برای تصویر به کار میبرد. بنابراین وقتی به VFB دقت میکنید، دو المان رندر جدید را مشاهده میکنید؛LensEffectSource و Glare. اگر گزینه مربوطه را فعال کرده باشید، شاهد المان سوم “Bloom” نیز خواهید بود.
LensEffectSourte یک المان کمکی است که Vray برای محاسبه افکتها استفاده میکند. در طرحهای Bloom و Glare افکتهای ما به صورت مجزا دیده میشوند.
در لیست پارامترهای glare، اولین پارامتر، “camera” قرار دارد. میتوان به صورت مستقیم از دوربین رندر استفاده کرد و پارامترهای ضروری مانند “f-stop” و “blades” را برای محاسبه درخشندگی به کار برد. در اینجا، گزینه “from camera parameters” انتخاب شده که از پارامترهای دوربین تنظیم شده در پنجره VrayLensEffects استفاده خواهد کرد. با استفاده از این روش میتوان مقادیر مختلفی را آزمایش کرد و تنظیم مختلفی را برای رسیدن به بهترین نتیجه به کار برد (برای f-number و blades در قسمت پایین لیست بازشونده).
تنظیمات VrayLensEffects
ابتدا مقدار blades را در دوربین تغییر میدهید و افکت ایجاد شده را میبینید. به این منظور، بر روی “Update Effect” کلیک کنید.
همانطور که مشاهده میکنید، پارامتر “blades” پرتوهای درخشندگی را کنترل میکند و در نتیجه به یک نتیجه متفاوت رسیدهایم. حالا پارامتر “f-number” را تغییر دهید و روی دکمه “Update Effect” کلیک کنید. در این پارامتر، مقادیر بزرگتر باعث درخشندگی بیشتر میشوند.
پارامتر “Bitmap” تنها زمانی فعال میشود که ما گزینه “From Image” را انتخاب کرده باشیم. در این حالت، درخشندگی مطابق تصویری که مشخص کردهایم، فیلتر میشود. با این پارامتر، میتوانید یک تصویر روزنهای (aperture images) را انتخاب کنید تا محاسبات افکت با توجه به آن انجام شود. در اینجا، چند نمونه از تصاویر روزنهای را مشاهده میکنید که با استفاده از یکی از آنها، یک نمونه تصویر افکتگذاری شده است.
برای دانلود تصاویر قابل استفاده در افکت نوری این لینک را دانلود کنید.
این فیلترهای bitmap را میتوانید با استفاده از ابزار Filter generator در پلاگین Vray در ۳ds Max ایجاد کنید. پارامتر “Weight” سطح درونیابی بین تصویر فیلتر شده و تصویر اصلی را مشخص میکند.
پارامتر “Size” نیز ابعاد افکت را مشخص میکند. اکنون بیایید گزینه “bloom” را فعال کنیم و بر روی دکمه “update effect” کلیک کنیم:
دوباره، به یاد داشته باشید که:
-
پارامتر “Weight” سطح درونیابی بین تصویر فیلتر شده و تصویر اصلی را مشخص میکند.
-
پارامتر “Size” ابعاد افکت را مشخص میکند.
میتوانید تنظیمات را تغییر داده و هر بار برای نمایش نتیجه بر روی دکمه “update effect” کلیک کنید.
حالا توجه داشته باشید که چگونه با تغییر مقدار “blades”، افکت حاصله به شکل قابلتوجهی تغییر میکند.
یک پارامتر دیگر نیز وجود دارد که میتوانید با استفاده از آن، یک تصویر bitmap را به عنوان یک تصویر مانع (obstacle image) به کار ببرید. در دنیای واقعی، مواردی مانند گرد و غبار و یا لوازمی مانند فیلترهای لنز میتواند بر روی لنز مانع ایجاد کنند. استفاده از یک تصویر مانع، میتواند این اختلاف شرایط واقعی و شبیهسازی را به حداقل برساند.
در اینجا، تصویر نهایی را با کمی تغییرات و تنظیم رنگ داریم.
افکتهای “Glare” و “Bloom” مواردی هستند که توسط لنز در دوربینهای عکاسی واقعی ایجاد میشوند. ابزار VrayLensEffects نیز امکان ایجاد این افکتها را فراهم میکند. تنها با چند کلیک و تنظیم ساده میتوانید به نتایجی باورپذیرتر دست پیدا کنید.
منبع : vnplugin